راهنمای خرید کفش مناسب برای سلامتی پا و بدن
راهنمای خرید کفش چرم مناسب – ویژگی های کفش
بهداشت و سلامتی پا
حتما شنیدهاید که گاهی اوقات باید به خودتان هدیه بدهید. هدیه دادن بهخاطر تلاشی که انجام دادهاید یا رسیدن به هدف خاصی که برایش برنامهریزی کردهاید، نوعی توجه به خود است. شاید بشود برای اعضای بدنتان هم هدیه بخرید و به آنها توجه کنید. بله درست است! این بهترین کاری است که میتوانید برای اعضای بدنتان انجام دهید که سالها در حال حرکت و تلاش هستند. در این مطلب میخواهیم درباره یکی از اعضای مهم بدن یعنی پاها صحبت کنیم.
بهترین هدیه برای این عضو ارزشمند بدن، توجه به سلامتی آن است. پاهای ما روزانه وزن زیادی را تحمل میکنند و دائما در حرکت هستند. اگر به خوبی به سلامتیشان توجه نکنیم دچار بیماریهای دردناک در آن قسمت میشویم و حتی به قسمتهای دیگر بدنمان هم آسیب می زنیم. کفش ها نقش مهمی در سلامتی و راحتی پاهای ما دارند و موجب حفظ آنها در مقابل سرما و گرما، وسایل تیز و برنده میشوند. بعلاوه کفشهای راحت به حرکت ما سرعت میبخشند. جدای از همه اینها بیماریهای دردناک پا مثل میخچه، قارچ، قرمز و پوسته شدن پا نتیجه عدم توجه به سلامتی پاها است.
یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر سلامتی پاها انتخاب کفش مناسب است. عدم توجه به انتخاب کفش مناسب، بیماری هایمختلف در پاها، زانو، کمر و ستون فقرات ایجاد میکند. پس بیایید چند اصل مهم در انتخاب کفش را با هم مرور کنیم.
عوارض کفش های نامناسب
کفشهای نامناسب عوارض شدیدی برای پا بهوجود خواهند آورد که ممکن است غیر قابل برگشت باشند. با پوشیدن کفشهای پاشنهبلند و غیر استاندارد و کفشهایی که کفهی مناسبی ندارند، به استخوانهای پا و ستون فقرات فشار وارد میشود. انگشتان پا تغییر حالت میدهند، عرق میکند، بو میگیرد و دچار بیماریهای پوستی میشود. کمردرد ناشی از تغییر ساختار ستون فقرات بسیار دردناک و مزمن خواهد بود و حتی بر روی نحوه راه رفتن هم تاثیر میگذارد. در برخی موارد درد پاشنه پا و میخچه گریبانگیر فرد میشود.
به طور خلاصه چرا باید کفش با کیفیت بپوشیم؟
- متخصصان معتقدند که علت بسیاری از دردهای مزمن کمر به استفاده از کفش های بی کیفیت مربوط می شود.
- چون کفش استاندارد برای سلامتی ستون فقرات و کمر ضروری است.
- تغییر شکل انگشتان پا مستقیما نتیجه استفاده از کفشهای غیراستاندارد برای مدت طولانی است.
- علت بسیاری از بیماری های پوستی مثل قرمز شدن، جوش زدن و بیماری های قارچی تاثیر کفش هایی است که هوا در آنها جریان ندارد.
- کفشهای غیر استاندارد موجب خستگی جسمانی میشوند.
- کفشهای با کیفیت، دوام و مدت عمر طولانیتری نسبت به کفش های بیکیفیت دارند.
- سرعت حرکت و رسیدگی به امور زندگی بالا می رود.
کفش مناسب چه ویژگیهایی دارد؟
برای انتخاب کفشهای باکیفیت و مناسب باید به چند قسمت کفش توجه نمایید.
رویه کفش:
کفش مناسب دارای رویه نرم و انعطافپذیر است، بهطوری که با توجه به تغییر سایز پا در طول روز، جا باز کند و حالت کشسانی خود را حفظ نماید. کفشهای غیر استاندارد، موجب بیماریهایی مانند میخچه و پینههای دردناک میشود. رویه یا ظاهر کفش که پا را می پوشاند می تواند از جنس هایی مثل چرم، ورنی، جیر و پارچه ای باشد. ممکن است ساده، زیپ دار یا بند دار باشد. در هر حال یک رویه خوب باید از جنسی باشد که انعطاف پذیری مناسب، بادوام و محکم باشد و همچنین قابلیت تمیز کردن داشته باشد.
کفه کفش:
علاوه بر رویه کفش، انعطاف کف کفش در سلامت بدن تاثیر زیادی دارد. کفش مناسب باید در ناحیه گودی پا دارای خمیدگی هماهنگ با قوس پا باشد. کفه باید نرم باشد و با قدم برداشتن ما، از فشار شدید به زانو و کمر جلوگیری کند.
کفه قسمتی مهمی در کفش محسوب می شود و محکمترین بخش در کفش است که باید آنقدر محکم باشد که بتواند توان مقابله با سطح زمین را داشته و زود ساییده و خراب نشود. هر کفهای از سه قسمت تشکیل شده خارجی، میانی و داخلی. قسمت خارجی همان قسمتی است که با زمین در تماس است و باید مقاوم بوده و لغزنده نباشد. قسمت داخلی کفه هم که با پا در تماس است باید از جنسی باشد که پا را اذیت نکند و ایجاد حساسیت ننماید. قسمت میانه کفش هم نقش مهمی دارد. این قسمت باید میزان فشار وارده از زمین به پا را کم کند. با توجه به این نکات شاید تا حدودی متوجه شدهاید که چرا باید کفشهای استاندارد و با کیفیت پوشید.
پنجه کفش:
پنجه کفش که به همان قسمت جلوی کفش گفته می شود باید آنقدر مقاوم باشد که پا را از آسیب محافظت نماید. پنجه گاهی دارای فرم پهن و گاهی نوک تیز بوده و برخی از کفش های تابستانه بدون قسمت پنجه میباشند.
چرا کفش چرم همه ویژگی های یک کفش استاندارد را دارد و به سلامتی پا کمک میکند؟
اگر کفشی که خریداری کردهاید واقعا از چرم طبیعی باشد دارای چند ویژگی و خاصیت است که برای پا و سلامتی بدن بسیار مفید خواهد بود. چرم نوعی محصول فراوری شده از پوست حیوانات است، بنابراین با پوست انسان هماهنگ بوده و مانند مواد شیمیایی و چرم مصنوعی به بدن آسیب نمیرساند.
کفشی از جنس چرم طبیعی دارای تنفس پذیری مناسب در فصول سال است، بنابراین پاها عرق نمیکند و دچار عوارض ناشی از رطوبت و عرق مانند سوختگی، عفونت و قارچ نمیشود. البته باید توجه داشته باشید که کفش دارای رویه و بخش داخلی ۱۰۰ درصد چرم باشد.
کفشهای چرمی اصولا از فشار به پاها و تغییر فرم انگشتان پا جلوگیری میکنند. هرچند انتخاب کفش باید دقیقا بر اساس فرم و اندازه پا صورت گیرد اما چرم به دلیل انعطافپذیری مانع از فشار بیشاز حد به انگشتان میگردد.